Říjen v 1. oddělení ŠD

Máme za sebou další společný měsíc ve školní družině. Naše první výprava na safari vedla za „Velkými kočkami – nejkrásnějšími šelmami“. O kočkovitých šelmách jsme si vyprávěli, poznávali je na obrázcích, zahráli si pexeso a na mapě světa jsme si ukázali, kde žijí. Do svého lepolera si děti složily a nalepily obrázek lva – krále zvířat. Hlavu lva děti ozvláštnily barevnou hřívou vzniklou technikou roztírání. Výtvory dětí teď zdobí chodbu 1. stupně. Všechny kočkovité šelmy mají výborný čich, zrak, sluch a jsou rychlé. Tyto smysly jsme si procvičili v „Kočičích hrách“. Sluch pomocí sluchového pexesa, zrak počítáním různých druhů zvířat, čich poznáváním několika vůní – levandule, cibule, octa, mýdla a jahodové marmelády. Rychlost si pak děti vyzkoušely v tělocvičně při zdolávání opičí dráhy. Do všech úkolů se všichni pouštěli s chutí a nadšením a musím je hodně pochválit. Ve cvičné kuchyni si děti upekly vanilkové, makové a perníkové safari. Děkuji za pomoc paní asistentce Ivičičové a mamince od Gábinky Č. za těsto na bezlepkové perníčky. Ochutnávku našeho pekařského snažení jsme v družině spojili s ochutnávkou marmelád, které malí pekaři do družiny přinesli. Děkuji všem maminkám za přípravu dobrot. A do třetice jsme ještě zvládli vytvořit obzvlášť velké plyšové safari.

K měsíci říjnu patří dlabání dýní a vyrábění dýňových strašáků, my jsme ale tento rok vyrobili svítilnu ducha. Dětem se moc povedla. Památku zesnulých jsme si připomněli příběhem z Chaloupky na vršku. Hezké počasí v říjnu jsme využívali k pobytu na školní zahradě, kde děvčata sbírala barevné listy a pozorovala jejich barevné spektrum. Kluci zase stavěli domečky pro brouky a dováděli na lanové dráze a průlezkách. Pohybu jsme se věnovali i v tělocvičně a při hrách v družině.

Velkou radost dětem udělala návštěva kamarádek z Ekocentra z Hodonína. Přinesly nám ukázat několik zvířátek a vyprávěly nám o tom, na co všechno se ještě můžeme těšit. Družinu nám zdobí Eiffelova věž z kartonu, kterou společně postavili Jakub, Eva a Adéla. A společně se staráme o naše maskoty Ňufíka a Růženku. A samozřejmě jsme nezapomněli na naše oslavence – Jakuba a Michaelu.

To jsme si zase užili světa!

Marta Jašková, vychovatelka ŠD

Jazyk webu
Kalendář
Květen 2024
Po Út St Čt So Ne
« Dub    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Archivy
Počet přístupů

počítadlo.abz.cz

Počet unikátních návštěv a zobrazení jednotlivých stránek od 14. 2. 2015.