Výlety 1. stupně

Prázdniny se kvapem blíží, a tak děti prvního stupně konečně s radostí absolvovaly nejkrásnější akce roku, tedy školní výlety.

Nejdál do historie šlo putování prvňáků a druháků, to až do období života dinosaurů. DinoPark Vyškov je rozsáhlý zábavní park, který obsahuje zejména modely těchto pradávných živočichů. Když se malí školáci dostatečně vydováděli, přesunuli se DinoExpresem o kousek dál. Čekal na ně ZOO PARK. Ten je zaměřen především na chov domácích i hospodářských zvířat z celého světa.

Dávné časy objevovali také třeťáci. Podnikli totiž procházku až do devátého století. K tomu využili návštěvu Archeoskanzenu v Modré, který představuje opevněné sídliště z doby Velké Moravy. Seznámili se se školstvím tehdejší doby, se způsobem stravování, dozvěděli se zajímavosti z oblasti výroby keramiky, kovářství, vyzkoušeli si i střelbu z luku. Dozvěděli se, že každý správný bojovník musí mít nejenom výzbroj a výstroj, odvahu, ale také jídlo a žold. Během výletu děti zvládly rovněž navštívit Živou vodu a přírodní koupací biotop. Vše zakončily na Velehradě.

Čtvrťáky každoročně čekala škola v přírodě. Již poněkolikáté objevovali krásy okolí Velkých Karlovic a cestou zpátky navštívili ZOO Zlín.

Páťáci se při svých toulkách dějinami dostali na hrad Veveří. Jeden z nejrozsáhlejších hradních areálů v České republice jim nabídl loutkové představení, dílničky a ukázky na nádvoří. Samozřejmě nezapomněli ani na prohlídku samotného hradu. Zlatým hřebem programu pak byla plavba lodí na Brněnské přehradě.

Přejeme všem dětem krásné prázdninové toulky a hodně nových zážitků.

Mgr. Eva Králíková, Mgr. Kristina Polášková

Jazyk webu
Připravujeme
Žádné události
Kalendář
Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čvn    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Archivy
Počet přístupů

počítadlo.abz.cz

Počet unikátních návštěv a zobrazení jednotlivých stránek od 14. 2. 2015.