Ve čtvrtek 2. února jsme měli možnost přivítat v naší školní jídelně profesionálního kuchaře z firmy Podravka, pana Zbyňka Diatku. Již více než 10 let navštěvuje nejen školní jídelny, ale i závodní restaurace, kde prezentuje výrobky firmy Podravka a recepty, které lze z těchto surovin připravit. Pan Diatka se rovněž zabývá osvětou v oblasti zdravé výživy a dokazuje, že i ze surovin, které nejsou u strávníků příliš oblíbené nebo jsou málo známé, lze připravit zdravé a chutné jídlo.
V naší jídelně se k obědu pod vedením šéfkuchaře Zbyňka Diatky připravovalo a servírovalo následující menu:
polévka Minestrone
kuře na středomořském koření, dušená rýže, zelný salát s kukuřicí
Pasticcio – zapečené penne s masem a rajčaty
Po celý den panovala ve školní jídelně příjemná pracovní atmosféra a paní kuchařky byly šéfkuchaři plně k ruce. Během společné činnosti načerpaly množství užitečných kulinářských rad a získaly i nové zajímavé recepty. Ty budou do jídelníčku samozřejmě zařazovány i nadále.
Věříme, že strávníci tuto výjimečnou akci ocenili a že jim jídlo připravené pod vedením šéfkuchaře Diatky chutnalo. Za skvěle odvedenou práci a výborně připravené menu tak děkujeme nejen panu Diatkovi a firmě Podravka, ale velký dík patří zaslouženě také paní kuchařkám z naší školní jídelny.
Dagmar Seďová, vedoucí ŠJ, Mgr. Ludmila Kiedroňová